دانستنی ها

پدیده وحشتناک باران خون در سیبری نشانه چیست؟

خیلی ها عاشق باران هستند و دوست دارند زیر باران قدم بزنند و بوی دلپذیر نم خاک را احساس کنند. اما امروز می خواهیم در مورد بارانی صحبت کنیم که نه تنها رمانتیک و زیبا نیست، بلکه بسیار وحشتناک و هولناک است. این پدیده ترسناک طبق اسناد تاریخی از دوران باستان وجود داشته است و هنوز هم هرازگاهی در نقاط مختلف دنیا اتفاق می افتد. آخرین مورد از باران خون چندی پیش در منطقه سیبری روسیه اتفاق افتاد و همه جا را خونین کرد! بسیاری معتقدند باران خون نشانه ای از آخرالزمان است، اما برخی دیگر رویکرد علمی تری به باران خون دارند

چندی پیش در منطقه سیبری و در شهر صنعتی نوریلسک از آسمان خون بارید و باعث ترس مردم شد. باران روی اتومبیل های پارک شده باریده بود و باعث قرمز شدن آن ها شده بود. وقتی به تصاویر این شهر نگاه می کنید انگار با صحنه ای خونین از یک فیلم ترسناک روبرو هستید. عکس ها و تصاویر زیادی از این اتفاق نادر و ترسناک در شبکه های مجازی منتشر شد و نظرات مختلفی در مورد این باران قرمز داده شد. مردم محلی این منطقه از سیبری که از باران خون به وحشت افتاده بودند آن را نشانه ای از فرا رسیدن آخر الزمان و پایان دنیا می دانستند. با این حال کارشناسان نظر متفاوتی داشتند و این باران را به خاطر مقادیر زیادی اکسید آهن در هوا می دانستند. با توجه به اینکه این باران قرمز در منطقه ای صنعتی و مملو از کارخانه و کارگاه های صنعتی اتفاق افتاده بود این نظر کاملا محتمل و منطقی به نظر می رسد

باران خون در دوران باستان

باران خون سیبری که به دلیل دخالت های انسانی به وجود آمده بود بسیار نادر است. با این حال باران خون به دلایل طبیعی زیاد اتفاق می افتد و اصلا پدیده کمیابی نیست. جالب است بدانید که باران خون حتی پدیده ای مدرن و حاصل تکنولوژی نیست و از زمان های بسیار گذشته هم وجود داشته است. به گفته دانشمندان ناسا، اسناد مکتوب تاریخی نشان می دهد که گزارش باران خون در سال ۱۹۱ قبل از میلاد هم ثبت شده است. در آن زمان باران قرمز ترس و وحشت بسیار عمیقی در بین مردم رم باستان به وجود آمد و آن را نشانه ای عذاب الهی می دانستند. راهبان مذهبی که باران خون را نشانه ای از غضب و خشم خداوند می دانستند تصمیم گرفتند که برای برطرف کردن خشم خدایان افراد زیادی را قربانی کنند!

باران خون در دوران معاصر

با گذشت هزاران سال از دوران امپراتوری رم باستان هنوز هم هرازگاهی باران خون در گوشه و کنار دنیا اتفاق می افتد. هرچند این باران همچنان باعث ترس و وحشت مردم عادی می شود اما دیگر باعث قربانی کردن افراد نمی شود! البته تا قبل از قرن ۱۷ باور عمومی همچنان بر این بود که رنگ قرمز باران واقعا ناشی از وجود خون در قطره های باران است! در سال ۲۰۰۱ و بار دیگر در سال ۲۰۱۲ در استان جنوبی هند به نام کرالا هم باران خون سرخ رنگی اتفاق افتاد که باعث ترس مردم شد. پوشش رسانه ای گسترده این اتفاق باعث شد تا بار دیگر توجه مردم و البته دانشمندان به پدیده باران خون جلب شود.

دلیل علمی باران خون چیست؟

بر اساس گزارش ناسا، اکثر باران های قرمزی که اتفاق می افتند به دلیل طوفان گرد و غبار در صحرای بزرگ آفریقاست! درست است که صحرای بزرگ آفریقا فاصله بسیار زیادی با قاره اروپا و آسیا دارد اما ظاهرا این گرد و غبار توسط جریان های هوا و بادهای قدرتمند به سرتاسر اروپا و خاورمیانه منتقل می شوند. گاهی این غبارها در زیر ابرهای باران زا قرار می گیرند و با قطره های باران ترکیب می شوند و به این ترتیب باران قرمز یا باران خون به وجود می آید.بر اساس نظر ناسا، ذرات غبار می توانند به رنگ های مختلف وجود داشته باشند و باعث باران های رنگی شوند. اما باران قرمز تنها زمانی اتفاق می افتد که مقادیر زیادی اکسیدآهن با قطره های باران ترکیب شده باشد. اکسید آهن از ترکیب آهن و اکسیژن به صورت طبیعی به وجود می آید، اما به ندرت اتفاق می افتد که مقادیر زیادی از آن در هوا وجود داشته باشند. البته با این که این پدیده کاملا از نظر علمی شناخته شده است اما هنوز هم مردم با مواجهه با قطره های باران قرمز دچار ترس و وحشت می شوند و آن را نشانه بدیمنی و اتفاقی ناگوار می دانند!

عاطفه عاشورزاده

عاطفه عاشورزاده از سال 1400 به سایت هواشناسی مشهد و استان پیوست او درباره خود می گوید: زاده مشهد هستم و فوق لیسانس اقلیم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، به آب و هوا علاقه ویژه ای دارم و یکی از اولویت هام فعالیت در زمینه هواشناسی و جغرافیا هست و بخاطر همین موضوع در مجموعه هواشناسی مشهد و استان مشغول فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا