سد تبارک را بشناسید!
از سدهای استان خراسان رضوی سد تبارک می باشد این سد در شهرستان قوچان واقع شده است . سد تبارک از نوع سنگریزهای با هسته رسی با ارتفاع ۷۴ متر میباشد. طول تاج ۱۹۳٫۵ متر و نوع سرریز آن سرسرهای با ظرفیت مخزن ۶۰ میلیون مترمکعب،حجم خاکبرداری ۸۷۰٫۰۰۰ مترمکعب، حجم خاکریزی ۱٫۳۰۰٫۰۰۰ مترمکعب و حجم بتن ریزی ۴۷٫۰۰۰ مترمکعب میباشد. ساخت این سد در سال ۱۳۸۳ به پایان رسیده و در ۲۱ بهمن ۱۳۸۳ مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاست.دریاچه تبارک در فاصله ۲۱ کیلومتری شمال شرقی قوچان و در فاصله ۱/۸ کیلومتری پایین روستای تبارک آباد واقع شده است.
قوچان یکی از شهرهای مهم استان است که حدود ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۳۷ کیلومتری شمال مشهد قرار گرفته است.رودخانه ای که به دریاچه تبارک میریزد یکی از سرشاخه های رودخانه اترک محسوب میشود. در سد تبارک می توانید ماهی های همچون کپور به تعداد بسیار مشاهده کنید. ماهی گیری از تفریحات مفرح در به حساب می آید، افرادی که علاقه مند به ماهیگیری هستند و مجوز صیادی دارند این دریاچه محل مناسبی برایشان به حساب می آید.
سد تبارک در قوچان از نوع سنگریزه ای با هسته رسی بوده و دارای ارتفاعی ۷۴ متر می باشد. از مشخصات و ویژگی های سد تبارک قوچان میتوان به طول تاج ۱۹۳.۵ متر و عرض تاج ۱۰ متر اشاره داشت. نوع سرریز این شد به شکل سرسره ای بوده و دارای ظرفیت مخزن ۶۰ میلیون متر مکعبی می باشد.پروژه ساخت سد تبارک در سال ۱۳۸۳ به اتمام رسید و در ۲۱ بهمن ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است. در یک بازه زمانی سد تبارک باعث مشکلاتی در محیط زیست شده بود. در سال ۱۳۸۸ فرماندار فاروج بیان داشت که بنیان نهادن سد تبارک باعث خشک شدن قسمتی از زمین های کشاورزی شهرستان فاروج که در استان خراسان شمالی قرار دارد شده است.