اسفیدان،بهشت گردشگری خراسان
روستای اسفیدان بامعماری مشابه ماسوله برروی تخته سنگ ها بنا شده است.
از جاذبه های این روستا می توان به آبشار های زیبا، چشمه های خروشان، غار ها و برج های شگفت انگیز، وجود چند امام زاده، وجود انواع درختان میوه، رودخانه با آب فراوان، ارتفاعات جنگلی با پوشش گیاهی و… اشاره کرد.
بنا به گفته پیران روستای اسفداین در گذشته ۱۷ اصله صندل سفید که نماد این روستا است در این روستا وجود داشته که به دلیل عدم آگاهی از اهمیت این درخت و قرار گرفتن در مسیر کوچه ها این درختان را از سر راه برداشته اندو امروزه تنها ۲ اصله از این نوع درخت با تنه ای حدود ۶۵.۲ متر در این روستا وجود دارد.
در دره ای به نام بارگه ،آبشار بارگه(بهار گاه) به همراه چشمه های متعدد در جنوب غرب روستای اسفیدان واقع شده است که نظرات زیادی را به سوی خود جلب کرده است.علت وجود۴۰ هکتار زمین های خرابه ای که در سمت چپ این دره قرار دارد به علت رانش شدید زمین می باشد.
دره ای عمیق و طولانی به نام هینورد (هین نبرد) در سمت شمال غرب این روستا قرار دارد که از آب این چشمه برای آبیاری باغات اطراف استفاده می شود.
در غرب روستای اسفیدان دیواری صخره ای وجود دارد که به آن تالش قلعه(قلعه سنگی) گفته می شود.بر روی این قلعه دیوارهای سنگی ، سفال ساده ونخودی و قرمز و سفال های منقش به چشم می خورد.
بر روی کوه های اطراف روستای اسفیدان آثار برج های سنگی قدیمی به چشم می خورد که معروف ترین های آنها برج قاریومالاق و برج قارقه (کلاغ) می باشد.
در ضلع شمال غربی روستا و در بالای صخره چشمه “هنور”کوهی به نام “خزینه” قرار دارد که در بالای آن غار “خزینه راهه” که به گفته مردم غاری دست ساز برای پناه گرفتن است وجود دارد.
در این روستا همچنین بنای امام زاده محمد بن باقر بن موسی بن جعفر وجود دارد که بنای اولیه این آرامگاه در قرن ۶ هجری قمری ساخته شده است.
مردم این روستا زندگی خودرا با باغ داری ، زراعت، پروش دام (گوسفند،بز، ماکیان، گاو) زنبور داری، پرورش ماهی و فرش بافی می گذرانند.
از خوراکی های این روستا می توان به گردو، سیب، انگور ، گیلاس ، سیب زمینی وماهی قزل آلا اشاره کرد که گردو های آن صادراتی می باشند.