آشنایی با سازمان جهانی هواشناسی (WMO)
سازمان هواشناسی جهانی (wmo)، سازمانی است متشکل از ۱۸۷ عضو و وابسته به سازمان ملل متحد که وظیفه تحقیق و بررسی تغییرات هوا و اقلیم زمین و علم هواشناسی و علوم وابسته به آن را عهده دار است. شعار امسال روز جهانی هواشناسی « هوا ، شرایط جوی ، آب و توسعه پایدار» میباشد؛ که به نقش مهم هوا و شرایط اقلیمی و ارتباط مستقیم آن با پیشرفت و توسعه انسان در عرصههای مختلف اقتصادی – اجتماعی و حفاظت زیست محیطی و تأثیر آن در کاهش یا جلوگیری از فقر در جوامع مختلف بخصوص کشورهای در حال توسعه میگردد. چشم انداز و برنامه شش ساله این سازمان (۲۰۱۱-۲۰۰۴) بررسی کارشناسی آب و هوای زمین ، اقلیم شناسی و توسعه همکاریهای بین المللی و کشورهای جهان در این خصوص، شناخت و حفاظت از منابع آبی و حفاظت از محیط زیست و در نظر گرفتن مسائل و مشکلات آن میباشد که امنیت بیشتر انسانها و رشد اقتصادی جوامع را به همراه دارد.
WMO در سال ۱۹۵۰ تاسیس شد و در سال ۱۹۵۱ به سازمان تخصصی سازمان ملل در زمینه (آب و هوا و اقلیم)اقیانوسشناسی کاربردی و علوم ژئوفیزیک مربوط بدل شد. مقر این سازمان در ژنو در سوئیس است.
از آنجایی که آب و هوا، اقلیم و چرخه آب مرز ملی شناختهشدهای ندارد، همکاری در مقیاس جهانی برای توسعه هواشنایی و اقیانوسشناسی کاربردی و نیز نفع بردن از عملکردهای ان وجود دارد. WMO چارچوبی برای چنین همکاری بینالمللی فراهم میآورد.
این سازمان همکاری بینالمللی را در زمینه آب و هوا را با ایجاد شبکههایی برای مشاهدات هواشناختی، اقلیمشناختی، اقیانوسشناختی و ژئوفیزیکی را و نیز تبادل، پردازش و استاندارد کردن دادهها را تشویق و به انتقال تکنولوژی، آموزش و پژوهش کمک میکند.
این سازمان همچنین به همکاری میان سازمانهای ملی هواشناسی کشورهای عضو کمک میکند و کاربرد علم هواشناسی برای سرویسهای هواشناسی عمومی، کشاورزی، هوانوردی، کشتیرانی، محیط زیست، موضوعات آب و تخفیف اثرات بلایای طبیعی ترغیب میکند.