دانستنی ها

اثرات آب و هوا بر خلق و خوی انسان

کلیه عناصر آب و هوایی بر روی ساختمان بدن انسان تأثیر می‌گذارند. یک انسان برهنه برای آسایش و راحتی به دمایی برابر ۲۹ درجه سانتیگراد نیاز دارد، در حالی که انسان با پوشیدن لباس در دمای ۲۵ درجه شرایط مطلوبی را احساس می‌کند. انسان از زمانی که لباس پوشیدن و روشهای گرم شدن را آموخت، توانست به نواحی سردسیر برود و بر طبیعت غالب شود. سرخ پوستان آمریکای جنوبی که در محیط سرد و مرتفع آند زندگی می‌کنند، دارای هیکلی تنومند و متوسط با دستهای بزرگ، مچهای کوچک، سینه‌های ستبر و ساقهای کشیده هستند، زیرا وضعیت چاقی و کوتاه بودن بهترین حالت برای کاهش از دست دادن گرماست.

احساسات رمانتیک در سرما افزایش می یابد

وقتی افراد از نظر فیزیکی احساس سرما می کنند از نظر روانشناختی به دنبال گرما هستند. آزمایش های انجام شده روی افراد در دماهای پایین و بالا نشان می دهد که سرما با احساسات رابطه مستقیمی دارد. برای رسیدن به این نتیجه، پژوهشگران گروهی از افراد را انتخاب کرده و بررسی هایی را روی آنها انجام داده اند.

در این بررسی ها افراد در معرض هوای سرد قرار گرفتند و به آنها نوشیدنی خنک داده شد. سپس از آنها خواسته شد فیلم مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

پژوهشگران در این بررسی که نتایج آن را در سال ۲۰۱۲ در مجله Consumer Research منتشر کردند دریافتند هنگامی که افراد احساس سرما می کنند تمایل بیشتری به فیلم های رمانتیک دارند. به این ترتیب می توانیم احساسات رمانتیک پاییزی خودمان را امری معمول بدانیم که بسیاری از انسان ها درگیر آن هستند.

گرما به افراد کمک می کند تا رفتارهای نسبتا گرمی داشته باشند. به این معنی که از نظر روانی احساس نزدیکی بیشتری با سایرین دارند. در عوض، هوای سرد ممکن است تداعی کننده فاصله یا سرما باشد، چون افراد ممکن است احساس کنند از یکدیگر دور هستند

سرما، قضاوت های مان را منفی تر می کند

دمای هوا می تواند در قضاوت های افراد تاثیرگذار باشد. این را نتایج بررسی هایی می گوید که درباره نظرات افراد نسبت به مجرمان صورت گرفته است. در این بررسی ها، افرادی که در اتاق های سرد مورد آزمایش قرار گرفتند، تمایل بیشتری داشتند تا مجرمان را افرادی ببینند که با نقشه قبلی و حساب شده دست به جرم می زنند. در عین حال، افرادی که در اتاق گرم قرار گرفته بودند، مجرمان را افرادی جوشی و هیجانی می دیدند. این پژوهش روی ۱۳۳ دانشجوی کالج در آلمان انجام گرفت.

رفتارهای خشن در هوای گرم افزایش می یابد

پژوهشگران روابط معنی داری بین رفتارهای خشن انسانی و دمای بالای هوا یافته اند. آنها معتقدند که گرما و باران شدید، بدترین حالت های روحی را در افراد ایجاد می کند. افزایش دمای هوا، تنش های میان گروهی را تا ۱۴ درصد افزایش می دهد. این در حالی است که خشونت های بین فردی تا ۴ درصد افزایش می یابد.

علاوه بر این، زنان در روزهایی که هوا بارانی و گرم است احساس رضایت کمتری از زندگی نسبت به روزهایی دارند که دمای هوا پایین تر می آید و بارانی نیست.

غیر از این، آمار خودکشی میان کسانی که در فضاهای خارجی کار می کنند در فصل بهار بیشتر است و در تابستان به اوج می رسد. همچنین پژوهش جامعی که توسط گروهی از محققان درباره خودکشی های فصلی انجام شده، به یک قانون جهانی رسیده است. بر این اساس، خودکشی ها در هر دو نیمکره شمالی و جنوبی زمین، الگوی فصلی دارند.

به این ترتیب که به نظر می رسد در بهار و اوایل تابستان، خودکشی افزایش می یابد و در پاییز و زمستان با کاهش قابل ملاحظه ای همراه است. اگر نگوییم این رفتار جهانی است، می توانیم ادعا کنیم رفتاری پایدار است که در هر دو نیمکره مشاهده می شود.

سید محمدامین یاسینی

سید محمد امین یاسینی از اردیبهشت ۹۸ به سایت هواشناسی مشهد پیوست،او درباره خود می گوید : متولد ۱۳۷۸ هستم دانشجوی کارشناسی مهندسی انرژی، مسئول روابط عمومی باشگاه کوهنوردی چکاد مشهد و علاقمند به جغرافیا ،هواشناسی، کوهنوردی و کاوش در طبیعت...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا