)در یک روز آفتابي اگه شدت باد به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا کنه، بدون شک بايد منتظر هواي ابري باشيد.
۲)حيوانات نسبت به فشار جو حساس هستند و ميتونن براي پيش بيني کوتاه مدت وضع هوا مفيد باشند. پرندگان حشره خوار در هواي خوب در ارتفاعات بالا و قبل از طوفان در ارتفاعات پايين تر شکار ميکنن. فعاليت غير عادي جوندگان مثل موشها در طول روز ميتونه هشداري براي هواي نامناسب باشه.
۳)افرادي با موي مجعد احساس ميکنن که پيش از هواي باراني و نامساعد موهاشون گره خورده و نامرتب ميشه و اونهايي که رماتيسم، ميخچه و يا بيماري هاي مشابه دارند تو هواي نا مساعد احساس ناراحتي ميکنن.
۴)اگه دود حاصله از آتش در محل کمپ مستقيما به طرف بالا بره احتمالا” هوایی صاف داریم ولي اگه به صورت دايره وار باشه يا بعد از کمي بالا رفتن مجددا پايين بياد نشانه طوفان يا بارندگيه.
۵) شب هنگام اگه آسمان قرمز باشه به اين معنيه که رطوبت جو کمه و احتمال بارندگي تا دو ساعت آينده وجود نداره اما هنگام صبح اگه آسمان قرمز باشه نشانه نزديک شدن طوفانه و اگه صبح ها هوا خاکستری باشه یعنی در طول روز بارندگی نداریم و اگه عصرها هوا خاکستری باشه به طور حتم بارندگی خواهد شد.
۶) اگر قرار باشه هوا باراني بشه صداها بهتر پخش شده و بوي گياهان بيشتر به مشام ميرسه.
۷)حلقه اي رنگي یا نورانی به دور خورشيد يا ماه اگه خیلی بزرگ باشه نشانه مساعد بودن هواست و در صورتي که جمع و کوچیک باشه و به خورشید یا ماه نزدیک باشه نشانه بارندگيه.
۸)رنگين کماني که در غروب ديده بشه علامت مساعد بودن هوا است.
۹)گاز اوزون یکی از نشانه های طوفان تندری و رعد و برقه و یکی از روش های تشخیص اون از روی بوی این گازه که نزدیک به بوی سیر یا گاز اسیتیلن هست. هر وقت تو طبیعت احساس این بو را کردید احتمال وقوع طوفان و رعد و برق زیاده.
۱۰)در عرض جغرافیایی که کشور ما قرار داره، به طور تقریبی با هر یک کیلومتر اضافه شدن ارتفاع حدود ۶ درجه از دمای هوا کم میشه این نکته هنگام صعود به ارتفاعات جهت پیش بینی میزان دمایی که در پیش دارید حائز اهمیت زیادیه.
۱۱)در هنگام شب دمای سطح زمین حدود ۶ درجه کمتر از دمایی هست که دماسنج در ارتفاع ۱.۵ متری از سطح زمین نشون میده این نکته جهت کمپ زدن و خوابیدن خیلی مهمه.
۱۲)برای کمپ زدن در دره ها بهترین مکان از نظر گرم تر بودن نقطه ای در حدود یک هشتم ارتفاع دره ست. به این معنی که اگه حدود یک هشتم ارتفاع دره از کف دره بالاتر بریم در کمربند گرمایی قرار می گیریم، اینجا نقطه ای از دره ست که بالاترین دما را داره که تقریبا” ۱۵۰ متر بالاتر از کف دره ست.این اختلاف دما حدود ۱۰ الی ۱۵ درجه نسبت به دمای کف دره ست که در شرایط خاص میتونه بسیار تعیین کننده و حیاتی باشه. فقط در نظر داشته باشید که کمربند گرمایی و تکنیک بالا رفتن تا ارتفاع یک هشتم ارتفاع دره فقط در دره ها قابل اجرا است یعنی جایی که دو شیب روبروی یکدیگه باشن.
۱۳)در هنگام بارندگی برای کمپ زدن در صورتی که هشت برابر ارتفاع قله از پای کوه دور بشیم در نقطه ای که کمترین میزان بارش را داره قرار می گیریم!
۱۴)زمانی که با تغییر ۱۸۰ درجه ای جهت وزش باد روبرو شدید به معنی احتمال وقوع توفان با هوایی بسیار بد و خطرناکه.
۱۵)همیشه با مشاهده نور صاعقه یا شنیدن صدای رعد به سرعت خودتون را به نقاط امن منتقل کنید؛ یعنی نقاطی که دور از قله کوه و درختان و مکانهای خیس باشه.هر وقت صدای وزوز به گوشتون خورد یا نور آبی دور اجسام فلزی مثل اسلحه دیدید بدونید در معرض خطر برق گرفتگی توسط صاعقه قرار دارید و بهترین کار اینه که وسایل فلزی رو از خودتون دور کنید و داخل سوراخهای موجود در کوه پناه بگیرید یا اینکه سریعا” خودتون رو به نزدیک کف دره برسونید و کوله پشتی یا یه وسیله خشک رو مثل لباس اضافی که تنتون کردید رو زیر خودتون قرار بدید و زانوهای خودتون رو جمع کنید و سرتون رو روی پاهاتون قرار بدید.