اطلاعیه

خورشید گرفتگی ۱ تیر ماه را از دست ندهید

★دانشمندان اعلام کرده‌اند که خورشید گرفتگی ۱ تیر ماه در اولین روز تابستان سال ۱۳۹۹، با ویژگی‌هایی شگفت‌انگیز رخ خواهد داد؛ در ادامه با ما همراه باشید تا جزئیات زمان وقوع، بهترین مکان برای تماشا و مدت زمانی که این پدیده ستاره شناسی طول خواهد کشید را بررسی کنیم.

☆همان‌طور که بسیاری از ما می‌دانیم، خوشید گرفتگی زمانی رخ می‌دهد که زمین، ماه و خورشید در یک راستا قرار می‌گیرند و سایه ماه بر روی زمین می‌افتد؛ با وجود وقوع ماه گرفتگی‌های شگفت‌انگیز گوناگون، سال ۹۹ تا به این لحظه خورشید گرفتگی نداشته، اما دانشمندان گفته‌اند که در چند روز آینده شاهد اولین کسوف سال جاری خواهیم بود.

☆به واسطه فاصله‌ بین زمین و ماه و این مسئله که قمر زمین در روزهای پیش‌رو در فاصله‌ای دورتر از فاصله میانگین خود قرار خواهد گرفت، در خورشید گرفتگی ۱ تیر ماه قمر زمین کاملا جلوی نور خورشید را نمی‌گیرد. در عوض شاهد پدیده‌ای خواهیم بود که با نام حلقه آتش یا کسوف حلقه‌ای هم شناخته می‌شود؛ به بیان دیگر وقتی ماه جلوی خورشید قرار می‌گیرد، این جرم آسمانی تمامی نور ستاره منظومه ما را نمی‌پوشاند و حلقه‌ای از نور مانند یک حلقه آتشین را در اطراف سیاهی ماه خواهیم دید.

▣خورشید گرفتگی ۱ تیر

☆این پدیده در زمان وقوع طولانی‌ترین روز و کوتاه‌ترین شب سال، یعنی اولین روز تابستان اتفاق می‌افتد و شروع تابستان با این کسوف علامت‌گذاری شده است. در حالت حداکثری، گفته شده که ماه ۹۹.۵ درصد نور خورشید را مسدود خواهد کرد. متاسفانه امکان دیدن حلقه آتش مورد نظر و قرارگیری ماه در وسط قرص خورشید برای ساکنان کشور ما وجود ندارد، اما می‌توان در سراسر کشور کسوف جزئی را دید.

☆کشورهایی که شاهد وقوع حالت کامل خورشید گرفتگی ۱ تیر خواهند بود، شامل کنگو، سودان جنوبی، اتیوپی، اریتره، هند، پاکستان، یمن، عمان، تبت، چین، تایوان و گوام خواهند بود و خط قسمت حداکثری کسوف دقیقا از نزدیکی جنوبی‌ترین مرز کشور عبور خواهد کرد.

☆بر اساس اطلاعات موجود، این کسوف از ساعت ۸:۱۵ صبح روز یکشنبه، یکم تیر ماه (به وقت ایران) آغاز می‌شود و تا ساعت ۱۴:۰۴ همان روز ادامه دارد. البته لازم به یادآوری است که خورشید گرفتگی مورد نظر و یا هیچ کسوف دیگری نباید با چشم غیرمسلح دیده شود و برای لذت بردن از تماشای این پدیده شگفت‌انگیز یا از طریق سرویس‌های آنلاین آن را ببینید و یا به کمک عینک‌های مخصوص خورشید گرفتگی، اولین کسوف امسال را نظاره‌گر باشید.

منبع :forbes

سید محمدامین یاسینی

سید محمد امین یاسینی از اردیبهشت ۹۸ به سایت هواشناسی مشهد پیوست،او درباره خود می گوید : متولد ۱۳۷۸ هستم دانشجوی کارشناسی مهندسی انرژی، مسئول روابط عمومی باشگاه کوهنوردی چکاد مشهد و علاقمند به جغرافیا ،هواشناسی، کوهنوردی و کاوش در طبیعت...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا