بهداشت و درمان

۷ توصیه اورژانس برای مقابله با گرمازدگی

سعید مهرسروش، معاون آموزش و پژوهش سازمان اورژانس استان‌تهران به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری و مقابله با گرمازدگی پرداخت و گفت: گرمازدگی زمانی اتفاق می‌افتد که دمای مرکزی بدن از ۴۰ درجه سانتیگراد بیشتر شود؛ در این شرایط بیمار تعریق ندارد و پوست داغ و قرمز می‌شود. ممکن است فرد گرمازده در کنار این علائم با حالت تهوع، سردرد و گیجی نیز مواجه باشد.

وی ضمن اشاره به اینکه اگر فرد در محیط گرم بماند این علائم ادامه پیدا می‌کند و شرایط وخیم‌تر می‌شود، افزود: در صورت مشاهده فردی که دچار گرمازدگی شده اولین اقدام این است که آن فرد را از محیط خارج کنیم و به مکانی خنک با تهویه مطبوع و یا سایه انتقال دهیم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان اورژانس استان‌تهران ادامه داد: چنانچه آن شخص هوشیاری کامل دارد به او مایعات خنک دهیم و اگر هوشیاری کامل ندارد لازم است با سامانه ۱۱۵ تماس بگیریم و توصیه‌های کارشناس تریاژ تلفنی را رعایت کنیم و منتظر بمانیم تا در صورت نیاز آمبولانس اعزام شود.

مهرسروش بیان کرد: تا زمان رسیدن آمبولانس می‌توانیم لباس‌های بیمار را کاهش دهیم و آب با دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه را به بدن بیمار اسپری و به وسیله باد بزن بیمار را خنک کنیم و همچنین می‌توانیم کیسه‌های یخ را در ناحیه زیر بغل و کشاله ران فرد گرمازده قرار دهیم.

وی توضیح داد: اگر در زمان طولانی در محیط گرم قرار بگیریم و تعریق بسیار زیادی داشته باشیم و مقدار آب از دسته رفته بدن افزایش پیدا کند و دچار ضعف، بی‌حالی، سردرد و سرگیجه شویم از نشانه‌های آغاز گرمازدگی است و باید مراقب این علائم باشیم.

 

محمد صانعی

متولد اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۹ در سبزوار هستم. دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آمار اقتصادی در دانشگاه فردوسی مشهد بوده و به فعالیت در زمینه هواشناسی علاقه دارم. تحلیل داده های هواشناسی و پیش بینی از اهداف و علایق من است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا